1/9/11

NEW MONTH NEW HABITS!!

Καλησπέρα και Καλό μήνα σε όλους, δεν λέω καλό χειμώνα γιατί εδώ στην Ελλάδα καλά κρατάμε ακόμα το καλοκαιράκι μας και χαίρομαι πολύ για αυτό !!!Μόλις γύρισα από την θάλασσα που την ευχαριστήθηκα σήμερα γιατί είχα πολύ καιρό να πάω, είχε ένα πολύ ωραίο αεράκι χωρίς να σηκώνει άμμο και χωρίς να έχει κρύο.
Καθώς λοιπόν άρχιζα να βάζω αντηλιακό μαλλιών (πάντα αρχίζω από την κορυφή) μου ήρθε η ιδέα για αυτό το post! Ένα post για τα μαλλιά που πάντα ταλαιπωρούνται είτε από μας με πιστολάκια, σπρέυ, ζελέ κ.λ.π. είτε από εξωγενείς παράγοντες όπως μόλυνση περιβάλλοντος ή τον ήλιο. Έτσι θέλουμε να τα προστατεύσουμε και για αυτό τον λόγο βάζουμε conditioner, serum, μάσκες, σπρέυ για την προστασία από την  θερμότητα και άλλα πολλά. 
Καλά όλα αυτά και είναι ωραίες συνήθειες αλλά πρέπει να τα φροντίζουμε και εκ των έσω λαμβάνοντας τροφές που έχουν πολύτιμες βιταμίνες για γερά μαλλιά. Έτσι θυμήθηκα ένα κομμάτι χαρτί που έχω πάνω στο ψυγείο μου με βιταμίνες που περιέχονται σε τροφές που χρειάζονται τα μαλλιά μας για να είναι γερά και να αναπτυχθούν, το οποίο συχνά πυκνά το συμβουλεύομαι και με αφορμή τον καινούργιο μήνα που ξεκινά και τα ταλαιπωρημένα μαλλάκια μου από το καλοκαίρι είπα να ξαναρχίσω αυτές τις συνήθειες.
Ξεκινάμε λοιπόν;

1.ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α: αντιοξειδωτική. Συμβάλλει στην παραγωγή υγιούς σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Πηγές: λιπαρά ψάρια, γάλα, τυρί, αβγά, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, καρότα, βερίκοκα.
2.ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: αντιοξειδωτική βοηθά στη διατήρηση του δέρματος και της τρίχας. Πηγές: εσπεριδοειδή, φράουλες, ντομάτες, σκούρα πράσινα λαχανικά.
3.ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: αντιοξειδωτική βοηθά την μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Πηγές: ελαιόλαδο, σόγια, ξηροί καρποί, όσπρια.
4.ΑΣΒΕΣΤΙΟ: απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Πηγές: Γαλακτοκομικά, ψάρια, καρύδια, μαγιά, φακές.
5.ΒΙΟΤΙΝΗ: συμβάλει στην παραγωγή κερατίνης, μπορεί να καθυστερήσει απώλεια μαλλιών & εμφάνιση γκρίζων. Πηγές: Μαγιά, δημητριακά ολικής αλέσεως, αβγά, συκώτι, ρύζι, γάλα.
6.ΧΑΛΚΟΣ: συμβάλει στην πρόληψη της τριχόπτωσης και την εμφάνιση αλλοιώσεων στο χρώμα και στην δομή της τρίχας. Πηγές: οστρακοειδή, συκώτι, πράσινα λαχανικά, αβγά, κοτόπουλο, όσπρια.
7.ΝΙΑΣΙΝΗ Β3: συμβάλει στην μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής. Πηγές: μαγιά, φύτρα και όσπρια ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κόκκινο κρέας.
8.ΣΙΔΗΡΟΣ: προλαβαίνει την αναιμία και την τριχόπτωση. Πηγές: συκώτι, αβγά, ψάρια, κοτόπουλο, δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα.
9.ΚΑΛΙΟ: ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη των μαλλιών. Πηγές: αβοκάντο, μπανάνες, αναποφλοίωτο ρύζι, σύκα, χουρμάδες, αποξηραμένα φρούτα, σκόρδο, καρύδια, πατάτες, σταφίδες, γιαούρτι.
10.ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ: δουλεύει σε απόλυτη αρμονία με την βιταμίνη Α, η έλλειψη του ενός ή του άλλου συστατικού ξηραίνει την τρίχα και προκαλεί λιπαρότητα στο τριχωτό. Πηγές: σπανάκι,μανιτάρια, προϊόντα ολικής αλέσεως, κόκκινο κρέας, αβγά.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ:
 Χρειάζονται 2-3 μήνες για να γίνουν ορατές οι βελτιώσεις

6 σχόλια:

  1. that hair is so nice!

    natalie
    http://lucyandtherunaways.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλαιπωρούνται δεν λες τίποτα... Ευτυχώς από ότι είδα τις βιταμίνες τις παίρνω από την τροφή μου, δεν έχω θέμα... επίσης για να τα φροντίσω έχω πάρει όλη τη σειρά herbal essences μαλλιά ξεδιψάστε, σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα, και έχω δει αποτέλεσμα! είναι ακόμη ταλαιπωρημένα βέβαια από την θάλασσα, αλλά πιστεύω πως θα επανέλθουν σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The photo is gorgeous :)
    http://cupcakesandtreacle.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή